Snel diagnose vaststellen is ons doel
Endoscopie minimaal belastend, snel en direct herstel
Een endoscopie is een inwendig onderzoek waarbij de dierenarts met behulp van een flexibele slang die is uitgerust met een kleine camera waarmee scherpe beelden gemaakt worden van de binnenzijde van het gewenste orgaan. Hiermee kan de dierenarts bijvoorbeeld het maagdarmstelsel, de blaas, de longen of het binnenste van de neus van uw hond of kat nauwkeurig in beeld brengen. De endoscoop bevat ook een werkkanaal waardoor de dierenarts instrumenten kan schuiven, zoals een tangetje om biopten te nemen van het slijmvlies of een vreemd voorwerp vast te pakken en te verwijderen. Het grote voordeel van een endoscopie is dat er geen chirurgische snede in uw huisdier gemaakt hoeft te worden. Hierdoor heeft uw huisdier minder napijn en herstelt het sneller dan na een gewone operatie.
Offerte aanvragen
Echografie geeft een gedetailleerd beeld
Een echografie is niet schadelijk voor uw huisdier en is een onschuldig onderzoek. Er wordt gebruikt gemaakt van geluidsgolven om de organen van uw huisdier in beeld te brengen. De meest bekende reden voor een echo is om vast te stellen of uw huisdier drachtig is, maar ook problemen met de organen zijn vaak een aanleiding om een echo uit te voeren. Bij Dierendokter Arnhem is het mogelijk een echografie uit te voeren. Uw huisdier hoeft hiervoor niet naar een andere kliniek, de Dierendokter Arnhem heeft alles in huis voor de juiste behandeling. Met de modernste apparatuur is het beeldkwaliteit uitstekend en kunnen wij zelfs de beelden terugkijken om dit nadien nog te bespreken met een specialist.
Een röntgenfoto geeft waardevolle informatie
De Specialismen van de Dierendokter in Arnhem
Onze operatiekamer is modern en compleet uitgerust met alle denkbare apparatuur voor onderzoek en behandeling. Mede hierdoor kunnen wij een aantal specialistische operaties aanbieden:
- Kijkoperaties gewrichten (arthroscopie). Hiermee kunnen verschillende aandoeningen in de gewrichten worden gezien zonder het gewricht open te maken
- Operaties gescheurde voorste kruisband/knie (vkl). Hierbij is het doel het gewricht weer stabiel te maken.
- Losse knieschijf (patella luxatie). Op basis van de klachten en de gradatie wordt er een plan gemaakt welke technieken nodig zullen zijn voor een goede behandeling.
- Botbreuken (fracturen). Als de botbreuk niet te behandelen is met alleen gips kan de breuk operatief weer vastgezet worden.
- Kijkoperaties in de buik (laparoscopie). Voor bijvoorbeeld een onderzoek in de buikholte, operatie of om een biopt af te nemen.
- Overige chirurgie zacht weefsel. Denk hierbij aan castratie en sterilisatie, wondverzorging en het verwijderen van vreemde voorwerpen.